pátek 20. října 2017

Co pro mě znamená láska?


Každý z nás touží po lásce. Po nikdy nekončící, nehynoucí, pravý, ryzí lásce. Po tý z pohádek, kterou si každý z nás ve skrytu duše přeje. Po tý, která vydrží až do smrti. Někdo to křičí do světa, sdílí na sociálních sítích, druhý si píše deníček a třetí to řeší s kamarádkou, kamarádem, rodiči nebo sám se sebou…

Už od malička každá z nás touží po princi na bílým koni, který nás zachrání z věže, obrátí náš život (a vlastně celý vesmír) vzhůru nohama a bude nás milovat se vším všudy. Včetně těch chyb, který každá z nás má. I se všemi nedokonalostmi, který k nám patří. 


Každá z nás věří v to, že najdeme prince, který nás bude milovat i přesto, že urážlivost a svým způsobem taky sobeckost patří k našemu životu téměř dennodenně. A bude nás milovat i přesto, že si vůbec nepamatuje jméno filmu, tváře herců - a někdy ani děj filmu - týden po tom, co jsme se na něj spolu koukali (s výjimkou animáků).  A bude nás milovat dál taky ve chvíli, kdy se vedle nás poprvé probudí a poprvé nás uvidí bez make-upu. A nakonec se mu tak stejně nejvíc budeme taky líbit. Bez make-upu, s rozscuchaným drdůlkem a v pyžamu.

Toužíme taky po někom, kdo se na nás usměje, pohladí po vlasech a dá pusu do vlasů ve chvíli, kdy si myslíme, že se proti nám obrátil celej svět. A chceme zažívat taky ty chvíle, kdy spolu půjdeme ruku v ruce – ať už do lesa na houby nebo na Špilberk – budeme se spolu smát, řešit blbosti (ale vlastně hrozně důležitý věci) a budeme si užívat každou krásnou chvilku, co budeme spolu.


LÁSKA. Nedokážu vlastně vysvětlit, co pro mě tohle slov znamená. Láska je součástí mýho života už odmalička a je pro mě hrozně (nedokážu ani říct jak moc) důležitá. A to nemyslím jen lásku k příteli, tý spřízněný duši, ale taky k rodičům, ségře, babičce, dědovi, tetě, kamarádům, pejskovi…každý do toho seznamu můžeme zasadit, koho chceme.


V životě je hrozně důležitý milovat – a hrozně krásný je taky být milován. Milovat ale taky znamená bát se, že, že o toho, koho milujeme, přijdeme. Ale nechceme na to myslet. Chceme se těšit na společně strávený čas, těšit se z maličkostí, dělat tomu druhému radost, ale taky společně sdílet problémy a starosti. Chceme potkat parťáka na celý život. A já svou spřízněnou duši před čtyřmi lety potkala. A trefila jsem se hned na poprvý. A jsem pořád v šoku z toho, jak ten čas letí. Je to šílený.


A pokud jste na svého prince (nebo taky princeznu) ještě nenarazily, nezoufejte. Každý z nás svou spřízněnou duši někdy potká. Tak otevřete oči, běžte ven, sedněte si do kavárny, jděte se projít, běžte se učit do knihovny, procházejte se uličkami města, vesnice nebo si běžte třeba zaběhat. Ale neseďte doma, protože tam za váma princ na bílým koni bohužel nepřijede. Tyhle motivující odstavečky jsem vždycky nesnášela, ale něco na tom bude. Láska přijde ve chvíli, kdy ji budeme nejméně čekat. Slibuju. 

Co pro vás znamená láska?

12 komentářů:

  1. Pro mě láska znamená naleznutí spřízněné duše, která mě bude milovat takovou, jaká jsem a to i nenalíčenou a s mými chybami. Teď mluvím o partnerovi jako takovém a myslím, že jsem našla :) ale člověk nikdy neví, co bude za pár let, tak nechci nic zakřiknout. Jinak je pro mě samozřejmě stejně důležitá rodinná láska a poté přátelská. To jsou věci, které si člověk za peníze nekoupí a přesto jsou tolik důležité.

    LENN

    OdpovědětVymazat
  2. Moc hezky napsaný článek, Pájo! :) Ať vám to s přítelem klape i nadále <3

    Brights beauty story

    OdpovědětVymazat
  3. Hezký článek :) akorát jsem po rozchodu no :D ale láska pro mě určitě znamená hodně.

    OdpovědětVymazat
  4. Krásne napísaný článok. Je pravda, že je ťažké objaviť niekoho, kto bude milovať bez podmienok a celým srdcom. Fotky sú tiež vydarené. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Pěkný článek. Důležité je i důvěra protože v na nás číhá tolik nástrah a láska bývá slepá.

    Terezah-style

    OdpovědětVymazat
  6. Krásně napsané! Fakt! :) Já se také trefila hned na poprvé a vážně ten čas úplně letí, až je to neuvěřitelné a pořád se mi to zdá jako včera :).

    OdpovědětVymazat
  7. Také jsem svou lásku nalezla už před více než 4 rokama a taky hned na první "pokus" :) Jsem zastánce věty: Miluj a budeš milován, takže se snažím vířit lásku kolem sebe :)
    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  8. Láska má mnoho podob a u mě to není jenom o lásce k příteli. je to také láska k rodičům, babičce, domácímu mazlíčkovi a k dokonalosti mi chybí ještě láska k dítěti. Ale na tu si budu muset ještě chvíli počkat :-)
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  9. mě vždycky trochu dojme, když jdu po ulici a vidím nějakýho stařečka co jde po boku stařenky, idealně jí ještě jako gentleman nese tašku nebo s něčím pomáhá a já si hned začnu říkat kolik asi let plnejch zážitků spolu ty dva už zažili. v týhle době kdy se každej druhej rozvádí je pro mě tohle láska, ta co je věčná :)
    Herb Theory

    OdpovědětVymazat
  10. Úplně jsi vystihla to, jak si představují lásku já. Taky jsou tu svou našla a i když máme nějakou tu krizicku občas, tak i přes všechna úskalí držíme a podporujeme se navzájem. Článek si moc pěkné napsala :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  11. Krásný článek ♥ Moc hezky jsi to popsala a vystihla, mám to tak nějak podobně :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.