čtvrtek 14. prosince 2017

Tipy na knihy #1


Vánoce se blíží nezadržitelným tempem, a proto jsem se rozhodla připravit článek o tipech na mé oblíbené knihy, které mě v posledních několika týdnech (možná několika měsících) očarovaly. Pokud tedy sháníte vánoční dárek pro nějakého knihomola, nebo pátráte po tom, co si přečíst, jste na správné adrese. Do Vánoc bych chtěla sepsat ještě 2. díl těchto tipů a třeba vám pomoci s výběrem té správné knihy. Tak jdeme na to!


Kniha, která mě učarovala snad úplně nejvíc, jsou Okamžiky štěstí od Patrika Hartla. Je to vůbec první výtvor, který jsem od tohoto autora četla, ale už mám půjčený taky Malý pražský erotikon a knihu Prvok, Šampón, Tečka a Karel. Tak třeba se jeho další knihy objeví v dalších oblíbencích. 

Ale vraťme se k Okamžikům - tuhle knihu si prostě musíte přečíst. Člověk si při čtení uvědomí, že štěstí se ho nemusí držet věčně, a proto je důležité si vážit každé šťastné chvilky. Okamžiky mají dvě strany, takže je můžete začít číst ze strany Veroniky nebo Jáchyma. A ani s jedním neuděláte chybu. Dva příběhy v jedné knížce. Jako ona nebo jako on. Já začala s Veronikou (a asi se mi její pohled líbil i víc), ale můžete se do ní začíst i naopak..."Můžete s nimi hledat štěstí, doufat, věřit, dělat chyby a napravovat je. Budete se o ně bát, fandit jim a zamilovávat se s nimi...Protože štěstí a lásku hledá každý. I když to zní jako fráze." 


Druhá kniha - Zbožňuju Vánoce od Lindsey Kelkové - je, jak už je jasné z názvu, jako stvořená pro Vánoce. Oddychovka, u které si společně s Angelou užijete vánoční svátky plnými doušky. Od této autorky už jsem přečetla několik knih a každá mě vážně bavila. Společně s hlavní hrdinkou - Angelou - budete prožívat spoustu radostí, starostí, průšvihů a úspěchů. Pokud tedy hledáte tu správnou knihu na Vánoce, určitě se do ní pusťte!


Můj poslední tip je pro všechny milovníky Harryho Pottera. Jakmile jsem se do této knihy pustila, nemohla jsem si ze začátku zvyknout na úplně jinou strukturu psaní, než na jakou jsem u Rowlingové zvyklá. Tato kniha je totiž psána formou divadelní hry, což mi ze začátku trochu vadilo. Ale slibuju vám, že vás tato kniha - dřív nebo později - chytne tak, že jí přečtete jedním dechem. Nebudu vám o příběhu nic prozrazovat, nechte se sami překvapit. Ale stojí to za to!

Jakou knihu jste četli naposledy?
Jaká kniha je vaše nejoblíbenější? 

11 komentářů:

  1. Krásné tipy! Já naposled četla Dívku ve vlaku, kvůli škole nemám čas na čtení, ale byla to super knížka! Mou nejoblíbenější ale stále zůstává Malý princ :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já uz jsem teda dlouho nepřečetla žádnou knihu a asi naposled co jsem přečetla byla učebnice biologie, ale tvé tipy se mi moc líbí. A hlavně teda Harry Potter, toho mam strašně rada :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  3. Prokleté dítě bylo super, byla jsem spíš skeptická právě díky tomu jakou formou je to napsané, ale nakonec se mi vážně líbila:)
    Jinak díky za tip na Lindsey Kelk. Kdysi dávno jsem četla recenzi na Zbožňuju New York a říkala si, že si nějakou její knížku musím přečíst, ale nějak to upadlo v zapomnění, takže to hodlám teď napravit:)

    OdpovědětVymazat
  4. Tak Harry mě moc neoslovil, za to ty první dvě ano! Ta s Vánocemi je teď jako dělaná a o štěstí by se člověl měl zajímat pořád. Určitě se po nich mrknu :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Harryho jsem četla a fakt mě to bavilo i víc jak je to jen scénář, takže žádné zbytečné okecávání popisu a tak, to mi vyhovuje :D

    OdpovědětVymazat
  6. Zaujaly mě okamžiky štěstí :) Momentálně čtu Poslední aristokratku :)

    OdpovědětVymazat
  7. Já mám nakoupené knihy HP celou sadu ale plánuji je začít číst až po stěhování :) :D takže si ještě tak dva týdny počkám

    http://xoxoronnie.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. wonderfull post dear i realy love this post keep posting..
    https://clicknorder.pk online shopping in lahore

    OdpovědětVymazat
  9. "Zbožňuju Vánoce" mi připomíná jednoho mýho kamaráda, kterej je hroznej Grinch a Vánoce už několik let neslaví.. :D
    The Linheart

    OdpovědětVymazat
  10. Čtení miluju a je nedílnou součástí mého života, takže knižní články si hodně užívám. Pokaždé jsem nadšená, když najdu tip na nějakou dobrou knížku, kterou neznám.
    Okamžiky štěstí. Myslím, že tahle kniha neučarovala jen tobě. Já jsem se na první pohled zakoukala do obálky, která je skvělá, a také do toho, že je kniha právě psaná ze dvou pohledů. Neskutečně se těším, až si ji přečtu, jelikož věřím, že bude fakt stát za to.
    Knihy od Lindsey Kelkové se chystám číst už také nějakou dobu. Tyhle vánoce jsem se k tomu ještě nedostala, tak snad ty příští.
    Fanynka Harryho Pottera sice nejsem. Viděla jsem pouze jeden díl a nečetla jsem žádný, ale minimálně na knihy se chystám, protože co vyšly ty nové přebaly... Jsem prostě in love.
    Naposledy jsem četla knihu Dvakrát dospělá od Lenky Lanczové. Tahle kniha se mi líbila, je to klasická oddechovka pro dívky, takže mohu jen doporučit.
    No a nejoblíbenější knihu asi nemám, na to jsem až moc velký knihomol.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.