neděle 18. února 2018

PHOTO DIARY: Jak jsme (z)mrzli ve Vídni


Fotočlánky mě hodně baví. Jak "číst", tak tvořit. Za pár dnů začíná mi nový semestr, a tak jsem se rozhodla článek sepsat teď, protože pak se zase dostanu do shonu školy, bakalářky, učení, učení, učení a práce. Co čeká další dny vás? A jak jste vlastně prožili zimu? Dejte mi vědět do komentářů, jsem zvědavá :). 

Vánoce už jsou sice dávno za námi, ale na chvíli se k nim stejně vrátím (jo, možná jsem trochu sentimentální). Původně jsem chtěla udělat photo diary z celé zimy, ale fotek by bylo tolik, že jsem se nakonec rozhodla vám samostatně ukázat fotky z našeho výletu do vánoční Vídně (sice pozdě, ale přece)


Na začátku prosince jsme s L. rozhodovali, kam společně vyrazit. A jelikož máme Vídeň celkem blízko a navíc jsme tam byli naposledy před několika lety (a to ještě každý zvlášť), plán byl jasný. 

Vídeň je vážně nádherná (a to v každým ročním období - slibuju)! Takže pokud jste tam ještě nebyli, určitě tam vyrazte. My jeli s cestovkou a nakonec jsme byli rádi. Nechtělo se nám totiž někde složitě parkovat v centru.  



Jedinou nevýhodou celýho našeho výletu byla neskutečná, ale fakt neskutečná, zima! Mysleli jsme, že zmrzneme, a to jako vážně. Ale i tak to bylo fakt nádherný! A ta vánoční atmosféra? Prostě pecka! Prošli jsme si nádherné zahrady u Schönbrunnu, vánoční trhy (kde jsme si dali punč do roztomilých ponožek, které jsme si pak vzali na památku domů) a uchvátilo nás taky centrum Vídně, kde bylo všechno nádherně osvětlené. 




Vůbec nejkrásnější pro nás byly vánoční trhy u radnice, kde mají dokonce postavené i kluziště (bohužel jsme ale neměli brusle...škoda) A protože nám byla hrozná zima, strávili jsme část našeho sobotního "výletu" přímo v radnici, kde byl zrovna adventní koncert.  

Kromě adventního koncertu jsme si taky užívali návštěvu adventních trhů. Z nich určitě doporučujeme tyhle bramborové penízky a samozřejmě tradiční vánoční punč ♥. 






Byli jste někdy ve (vánoční) Vídni? Jak se vám tam líbilo?

Jaké vánoční trhy máte nejraději? 


S láskou Paji 

7 komentářů:

  1. Já do Vídně jezdím docela často od malička, i když na vánoční trhy jsem tam byla asi jenom jednou, a to jako hodně malá. Vždycky jsme si tam ale dělali výlety do galerií, muzeí a na nějaké to kafe a dortík. Na tohle je podle mě Vídeň dokonalá. A taky na různé procházky a ztrácení se městem... :)
    Kout světa

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. v galeriích a muzeích jsem ve Vídni ještě nikdy nebyla, tak se tam snad podívám třeba v létě :)

      Vymazat
  2. Já byla ve Vídni taky na začátku prosince a co se koukám na fotky, tak na úplně stejném místě :) (Mám na blogu článek, pokud chceš, koukni TADY)

    ELIS MINAROVÁ

    OdpovědětVymazat
  3. Nádherné fotky! Vo Viedni som ešte takto nikdy nebola a veľmi by som sa tam chcela ísť pozrieť, musí to tam byť naozaj krásne :)

    FRENCHSTYLE

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak keby bol záujem, rád ukážem miestne topky ako Wiener schnitzel v najstaršej viedenskej "šnitzliarni" Figlmuller neďaleko Stephansdom, nádherné prechádzky Prátrom, záhrady, park, cisársky zámok a ZOO v Schonbrunne, úchvatné kone Lipicany a samozrejme miestne kaviarničky :-)

      Vymazat

Děkuji za komentář ♥.