sobota 17. března 2018

Proč vyrazit na Madeiru #3 Pico do Arieiro, São Vicente, Ponta de São Lourenço


Třetí část našeho putování po Madeiře se snažíme dohnat to, co nám počasí v uplynulých dnech nedovolilo. Na Madeiře - stejně jako na každém jiném ostrově - je hodně proměnlivé počasí, takže jsme nikdy nevěděli, do jakého dne se probudíme. Nejvtipnější bylo, že když nám za oknem lilo jako z konve, aktuální předpověď počasí na internetu hlásila, že je slunečno a dvacet stupňů :D. 

Pico do Arieiro 


Na Pico do Arieiro, třetí nejvyšší horu Madeiry, jsme tento týden vyrazili už podruhé. Na první pokus nám (překvapivě) nevyšlo počasí, dost pršelo, foukalo a vlastně nebylo nic vidět. Takže jsme nějaký výšlap hned vzdali a jeli se podívat dál po ostrově.





Na Pico do Arieiro se rozhodně jeďte podívat, až bude hezké počasí. Je tam fakt nádhernej výhled, a to třeba na ostrov Porto Santo, východní část ostrova Ponta de São Lourenço (o tom si ještě přečtete) nebo na nádhernej a nekonečnej Atlantik. Můžete si tam taky posedět v restauraci, nebo koupit domů něco na památku.


Velkou výhodou je to, že na Pico do Arieiro můžete dojet autem až úplně nahoru, takže si síly můžete schovat na nějakou pořádnou túru. Pokud vám vyjde počasí, můžete odtud vyrazit na Pico Ruivo, kam cesta trvá asi 2 a půl hodiny. My jsme kvůli nedostatku času nakonec nešli, ale výhledy to musí být parádní!



Ponta de São Lourenço


Tohle místo - nejvýchodnější část ostrova - pro mě bylo z celý Madeiry absolutně nejkrásnější. Abyste se dostali do nejvýchodnějšího bodu Madeiry, musíte dojet autem do městečka Caniçal, odkud už musíte pěšky. 



Jelikož je v této části ostrova sucho, rostou tu jen různě nízké keře, a proto je tu fakt hodně větrno. Určitě si tak vezměte něco, co jen tak neprofoukne a klidně i lehkou čepici (ne, nedělám si srandu). Já si ji na Madeiru sbalila jen pro případ "co kdyby" a nakonec jsem ji nosila skoro pořád :D. 



Pokud vám můžu doporučit, určitě vydržte a jděte se podívat až na konec celého výběžku. Je tam nádherný výhled na celý oceán a ostrůvek Ilhéu do Farol, kde je maják. 


São Vicente


O São Vicente se říká, že je to jedno z nejkrásnějších míst ostrova. Nádherný uličky, náměstí...fakt kouzelný. Určitě si je taky projděte, do teď na něj vážně vzpomínám. Úplně mě okouzlilo ♥. Jsou tam taky nádherný obchůdky a nedaleko je i jeskyně, kam jsme se sice nepodívali, ale je prý nádherná. 

Co jsme ještě viděli?



Přečtěte si, jak jsme procestovali zbytek ostrova. V prvním díle jsem vám psala o naší návštěvě botanické zahrady Monte, prosklené vyhlídky Gabo Girão nebo Santany. V druhém díle jsem vám psala o Ponta do Sol, nádherném Porto Moniz a hlavním městě Funchalu. 



9 komentářů:

  1. Krása, krása, krása! :) Moc krásné fotky, a ty výhledy jsou teda boží! Na Madeiře jsem ještě nikdy nebyla, takže po tvém článku ji přidávám rozhodně na můj Travel list :)

    OdpovědětVymazat
  2. Bože!!! To jsou tak úžasné fotky - tam musím jet. Nejlépe teď hned :DDD Ty výhledy... <3

    OdpovědětVymazat
  3. Ty jo, ty fotky jsou nádherné! Musí to tam být úžasné:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat
  4. Já se přidávám k holkám, to je nádhera! Překrásné fotky a být tam musí být ještě o něco krásnější ♥ Je vidět, že sis to tam moc užila :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  5. Fakt je to krása a hned bych někam jela. Zrovna včera jsem koukala na letní dovolené a zahlídla jsem tam i Madeiru. A jelikož pořád nevíme kam, tak třeba budu mít tu možnost se tam podívat. Tak uvidíme, bylo by to super, protože podle tvého článku je to tam moc pěkné :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  6. hello, i'm a new follower of your nice blog, can you follow mine on my blog? follow4follow?
    https://amoriemeraviglie.blogspot.it/
    thanks <3 TIZIANA

    OdpovědětVymazat
  7. Nádherné fotky :) A z toho ako všade všetci cestujú a vidím len fotky a príspevky tak asi by som sa mala niekam zobrať aj ja :)

    Klaudia Duranova

    OdpovědětVymazat
  8. Parádní fotky. Mít tu možnost, tak hned jedu. Ale musím se teď držet při zemi, jelikož za měsíc a půl jedu do Švédska. Rozhodně jsi mě ale nalákala. :D

    OdpovědětVymazat
  9. Moc krásné fotky. Madeira patří mezi mé vysněné destinace a doufám, že brzy navštívím. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.