sobota 5. května 2018

Štěstí


Sedím na zahradě, upíjím jahodovej džus a sluníčko svítí tak, že je teplo jako v červenci. Kolem běhá Punťa, kterej spíš teď už polehává, a jeho jedinou starostí je se přemisťovat v pravidelných intervalech ze sluníčka do stínu a zase zpátky. Nade mnou kvete třešeň, všude voní jaro a všichni jsme na zahradě. Jen tak. Protože můžem.


Vystupuju z autobusu, chvilku se jen tak rozhlížím a v dálce ji vidím. Moji nejlepší kámošku, se kterou se kvůli velký vzdálenosti vídáme jednou za uherskej rok. Nebo spíš za dva uherský. Rozzáří se mi oči, naskočí mi úsměv a svět je najednou dokonalej. Bloumáme městem, sedíme v kavárně a povídáme si, jako kdybychom chtěly ještě dneska probrat doslova všechno. A taky že jo.


První letošní bouřka. Sedíme vedle sebe a povídáme si, jako když jsme byly malý. S každým hromem sebou lehce cukneme, ale zároveň jsme šťastný, protože jsme spolu. Doma. A v bezpečí.


Spěchám do květinářství, abych vyzvedla mamce fakt nádhernou kytku k narozkám. Těším se, jak kdybych ji měla dostat sama. Ten pocit, když pak vidím, jak se jí rozzáří oči, je k nezaplacení. Mamce, taťkovi, ségře, příteli, kamarádce - prostě komukoliv. Božský pocit dělat někomu radost. Klidně jen tak.



Pomalu běžím a říkám si, jakej jsem blbec, že jsem se vyhecovala. Vždyť to ani neudýchám. Pavlíno, pogratuluj si. Kde jsou ty časy, kdy jsem běhávala několik kilometrů na pohodičku. Dobíhám domů, protahuju se a mám ze sebe skvělej pocit. Odhodlala jsem se. Doběhla jsem. A nebylo to zase tak špatný. Budu běhat pravidelně, jo? Slibuju si.


Procházíme spolu parkem a hledáme, kde že by mohli být ti koně. Byla jsem tu jako malá, musím si to pamatovat. Všechno je ale tak jiný. Matně si pamatuju, že jsme k nim šli tenkrát snad celej den. Teď je vidíme po pěti minutách chůze. Jak to? Procházíme kolem koní, dokonce se je odvážím i pohladit. Svítí sluníčko a je to všechno tak skvělý. Jsme spolu. Kolem nás je sice spousta lidí, ale zároveň jsme tu sami. Sami pro sebe.


Kdy jste byli naposledy šťastní vy?

10 komentářů:

  1. Krásný pozitivní článek <3.
    Musíme na všem vidět to dobré a být šťastní.. život je krátký na to, abychom se zlobili :).
    RIGHT HERE RIGHT NOW

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak ❤ i když to je někdy těžký, je důležitý vidět na všem aspoň něco pozitivního ❤ :)

      Vymazat
  2. Nádherné fotky :) Najviac sa mi páči tá s koníkmi a tá kytička je takisto prekrásna ❤
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  3. Tá kytička je nádherná!!! Nevedela by som sa prestať na ňu vynadívať :) Krásny článok :)

    Klaudia Duranova / INSTAGRAM

    OdpovědětVymazat
  4. Moc krásně napsaný článek, ale i fotky jsou krásný!! :) I věci, které někdy berem jako maličkost jsou ty nejhezčí! :) Já jsem šťastná, když jedu za přítelem a on čeká na autobusový zastávce a usmívá se, když mě vidí <3.

    Shard of Dreams

    OdpovědětVymazat
  5. To je opravdu moc krásně napsané :) Já byla šťastná včera, když jsme byli s přítelem a známími na pouti :) narážení autíček nebo přítel, který se mnou šel na adrenalinovou zábavu, i když mu z toho bývá špatně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat
  6. Je to fakt krásně napsané a člověk se hned cítí hezky. Jinak ta kytička je opravdu krásná, takovou bych chtěla dostat :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  7. Moc krásné fotky ! ♥ Já byla šťastná ještě před pár dny, ale jak vím výsledky zkoušky z maturity, tak už to štěstí trochu vyprchalo. Ale pevně věřím, že to zase přijde.

    OdpovědětVymazat
  8. Skvěle napsaný článek! A fotky se ti taky moc povedly:).
    Windy pink style

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.