sobota 7. května 2016

Maminkám (nejen) ke Dni matek.


Nikdy bych nevěřila, že druhý článek na blog napíšu asi až po čtrnácti dnech. Znovuobnovení blogu 3 týdny před koncem semestru nebyl vážně dobrý nápad :D. A tak místo plánovaných článků na blog píšu eseje, rešerše, četbu a další věci do školy. 

Tento článek bude věnovaný maminkám a také tomu, jak jim udělat radost (nejen) na Den matek. Maminky jsou v našich životech jedny z nejdůležitějších osobností (možná i úplně nejdůležitější), a tak bychom jim měli za jejich lásku čas od času poděkovat. A to nejen kvůli tomu, že je to napsané v kalendáři. Čím jim tedy udělat radost?


KOSMETIKA

Tento článek bude zaměřený převážně na kosmetiku, která udělá radost snad každé mamince, babičce, tetě nebo i sestře. Zkrátka každé ženě. V článku píšu o věcech, které má moje mamka už odzkoušené, takže rozhodně neuděláte chybu! 

CHLOÉ LOVE STORY - Tuto voňavku od nás mamka dostala na Vánoce a používá ji moc ráda. Love Story od Chloé je inspirována milostným příběhem, který se odehrává v romantické Paříži. Obsahuje nádech květin, ale můžeme v ní najít i pomerančové květy. Vůně není přehnaně výrazná a těžká, je spíše jemná - ale prostě dokonalá! Takže naše volba byla jasná :). Určitě udělá radost každé mamince.





SPRCHOVÉ GELY A ŠAMPONY - Myslím, že tento bod ani není nutný komentovat. Sprchový gel nebo šampon prostě využije každá z nás. Za sebe můžu doporučit novinku od Avonu - sprchový gel s ovocnými bobulemi, který mi voněl tolik, že jsem si ho musela objednat rovnou 3x :D. Mají i tělové mléko ve stejné vůni. 

Dalším tipem je určitě vinná kosmetika od Manufaktury, která taky nádherně voní. Když jsem poprvé vstoupila do Manufaktury, byla tato kosmetika jasnou volbou jako dárek pro mamku k narozeninám, které měla asi před týdnem. Mamka má navíc ráda víno, takže si u mě tato kosmetika získala další plus a mamce udělala ohromnou radost. Vybrala jsem sprchový gel a šampon, které byly zabalené v krásném dárkovém balíčku. 

Je založena na příznivých účincích vinné révy, kterou využívá ve formě hroznového oleje, vína a peelingu z hroznových jadérek. Pozitivně působí také proti stárnutí pokožky a ztrátě elasticity, ochraňují důležité kožní lipidy a proteiny, zanechávají pleť hladkou, pružnou a jemnou a dokonce napomáhají v boji proti celulitidě. Ovocné kyseliny obsažené v hroznech mají regenerační, hydratační a omlazující účinky. Vinná kosmetika je doprovázena svěží vinnou vůní s ovocnými tóny. Další výrobky z této řady najdete ZDE. 




OČNÍ KRÉMY - Další věc, kterou používá snad každá maminka. Já pro vás vybrala 3 typy na skvělé oční krémy. Oční krémy (stejně jako cokoliv jiného) se pohybuje v různých cenových relacích. Já výrobky seřadila (zleva) od nejdražšího po nejlevnější. Takže si můžete sami vybrat, jaký výrobek pro maminku vyberete:). 

První zleva je oční fluid od BIODROGY z řady Golden Caviar (výrobky z této řady můžete koupit například ZDE). Tento krém zanechává oční okolí svěží a napomáhá ke zjemnění vrásek v očním okolí. Dalším mým tipem je oční krém s trojím účinkem proti stárnutí pleti od L´oreal, který redukuje vrásky, zmenšuje váčky pod očima a zpevňuje pleť. Posledním tipem z řady očních krémů je oční krém s obnovujícím účinkem od Avonu, kterým rozhodně také neuděláte chybu. 


DENNÍ A NOČNÍ KRÉMY - Stejně jako oční krémy, i denní / noční krémy jsou nezbytnou součástí kosmetické taštičky snad každé maminky (ženy). Já za mamku můžu doporučit opět několik krémů z různých cenových relací. Seřadila jsem je zase zleva od nejdražšího po nejlevnější.

První z krémů je denní péče proti vráskám od Yves Rocher, kterou od nás dostala mamka k narozeninám. Tento krém vyživuje a regeneruje pleť, blahodárně působí proti stárnutí pleti a napomáhá k vyhlazení vrásek. Krém můžete koupit v prodejnách Yves Rocher nebo na eshopu TADY.

Dalším tipem je sada dvou krémů (denního a nočního) Anew Ultimate od Avonu. Čas od času se dají v katalogu sehnat za zvýhodněnou cenu, což je super:). Oba krémy jsou hydratační, pomáhají v boji proti vráskám, oživují a obnovují pleť. Trojí účinek krémů zajišťuje redukci viditelných vrásek, zpevnění a obnovu pleťových kontur.

Posledním tipem je intenzivní denní krém s omlazujícím účinkem SPF 20 také od Avonu. Tento krém hydratuje a vyživuje pleť, redukuje pokročilé projevy stárnutí pleti a zpevňuje pleť. Díky SPF 20 navíc chrání pleť proti slunečnímu záření, takže na toto období je jako stvořený. Více informací o tomto krému najdete ZDE



 KNÍŽKY A ČASOPISY 

Milují to snad všechny ženy - sednout si v klidu do křesla a číst si svou oblíbenou knížku nebo časopis. Proto si myslím, že knížkou / časopisem neuděláte vůbec žádnou chybu. Moje mamka má ráda kuchařky, takže ať už byste jí koupili jakoukoli kuchařku nebo knihu s tématikou vaření, bude ráda:).

Ráda si ale čte i jiné knížky. Posledními úlovky z knihkupectví je kniha Zázračný úklid od Marie Kondo, která v knize radí, jak si uspořádat věci a zbavit se nepořádku. Kniha se stala trhákem na celém světě, koupit si ji můžete například TADY

Mou oblíbenou knihou se stala kráska od Ani Geislerové! Chodila jsem kolem ní v knihkupectví asi měsíc a do teď nechápu, proč jsem si ji nekoupila hned. Je vtipná, skvěle napsaná, nádherně ilustrovaná a prostě dokonalá! Čte se vážně sama a navíc se u ní od srdce zasmějete. Vážně skvělá knížka, kterou doporučuji snad všem! Ještě jsem na ni neslyšela špatné ohlasy, takže doufám, že se brzy dočkáme další knihy od Ani. Pokud jste jí ještě nečetli, rozhodně tak udělejte, nebudete litovat.  




Kromě těchto časopisů doporučuji ještě časopis Jóga dnes, který je určen všem milovnicím jógy. Občas se v časopisu objeví také volné vstupy na jógu v Brně nebo v Praze, takže si můžete vyzkoušet jógu jen tak:).

JÍDLO


To, že láska prochází žaludkem, je stará známá věc. Takže jídlem nebo dobrým vínem nikdy neuděláte chybu - spíš naopak! Tyto french truffles jsem kupovala v My food v Brně a stály asi 90 Kč. 


KVĚTINA

Myslím, že krásnou květinou nebo i natrhanými šeříky, tulipány nebo sedmikráskami, které rostou na zahradě, neuděláte chybu nikdy! Květina je prostě klasika, která nikdy neomrzí a vždy maminku potěší. Vyrobit můžete také přáníčko, nebo jinou maličkost. Dárek se neměří podle toho, jak je velký nebo drahý, ale podle toho, jestli je darovaný z lásky. 



PUSA

Stejně jako květina, i pusa je klasika, která maminky vždy potěší! 


Jaký dárek máte pro maminku vy? Slavíte Den matek? Máte vy / vaše maminka nějaké zkušenosti s těmito výrobky? 

7 komentářů:

  1. My tento svátek doma vůbec neřešíme, ale klidně bych takové rozmazlování zavedla, až sama budu mít děti :D Ta vinná řada vypadá dobře, ani si nevzpomínám, že bych ji očichávala.

    OdpovědětVymazat
  2. Pěkný článek a moc hezké fotky :) já letos mamince koupím asi nějakou květinu :)

    OdpovědětVymazat
  3. SUper tipy, nabudúci rok sa možno nechám inšpirovať tou vínovou kozmetikou :)

    OdpovědětVymazat
  4. Pekny clanok, ja som tu svoju potesila vacsinou kvetom a svojou pritomnostou

    OdpovědětVymazat
  5. Takovéto svátky doma moc neslavíme, občas mamce něco koupím jen tak i mimo tento významný den. Kosmetiku mamka vždy ocení ale parfém bych ji já osobně nekupovala protože máme naprosto jiný vkus. Na to že Chloé miluje téměř každý, mě teda vůbec nevoní.

    OdpovědětVymazat
  6. Tyhle pauzy mi jsou moc dobře známé. :D Škola, věčný kazič koníčků. Toto je moc pěkný tip, letos jsem mámě dala něco jiného, ale vypadá to bezvadně! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.