sobota 7. října 2017

Projeli jsme jižní Čechy.



O prázdninách jsme s L. (přítel) oba dva pracovali na plný úvazek, takže jsme měli čas jen na malé víkendové výlety. Na konci září jsme si to ale vynahradili a společně vyrazili už podruhé do jižních Čech, protože jsme si tuto část republiky vážně zamilovali ♥. Mám pocit, že tolik památek a míst, kam se podívat, nenajdete nikde v republice. 

Minulý rok jsme společně prozkoumali hlavně okolí Českého Krumlova, tento rok jsme si vybrali Tábor a zase jeho okolí, do kterého jsme se taky (jak jinak) zamilovali. Počasí nám vyšlo vážně parádně, svítilo pořád sluníčko a tak jsme každý den chodili někam na výlety.





První den jsme projeli okolí Kunžaku. Asi hodinu jsme hledali "ďáblovu prdel" , kterou jsme nakonec našli (viz následující fotka) :D. Potom jsme si prošli ještě okolí Kunžaku, kde byla naučná stezka. Výlet nám zabral celkem dost času, a tak jsme potom vyrazili rovnou do Tábora, kde jsme měli zamluvený hotel. 



Druhý den jsme měli celkem pohodový - navštívili jsme táborskou zoo, husitské muzeum a podzemí. Do zoo jsme se vypravili z centra Tábora pěšky, což nakonec byla pěkná procházka "túra", protože byla zoo až úplně někde na kraji města :D. Nazpátek už jsme jeli městskou dopravou.









Třetí den jsme navštívili třeba Chýnovskou jeskyni, která byla vážně nádherná! Potom jsme vyrazili na hrad Kámen, prošli si zříceninu hradu Choustník a taky nádhernou Červenou Lhotu, kde jsem kdysi dávno už jednou byla. Přiznám se, že cestování (ať už po Čechách nebo i v zahraničí) miluju (ale taky se ráda vracím domů). Ale pár dnů odpočinku mezi prací na plný úvazek přes celé prázdniny a asi nejnáročnějším rokem na vysoké mi vážně bodlo. 





PS: Pokud se někdy do jižních Čech vydáte, určitě nezapomeňte navštívit Tábor, kde je i luxusní Muzeum čokolády a marcipánu - takže něco pro mě :D...Byli jste někdy v jižních Čechách? Kde se vám při putování po Česku líbilo nejvíce? 



10 komentářů:

  1. Krásne fotky, zaujalo ma hlavne to múzeum čokolády a marcipánu hahaa, ale samozrejme aj príroda je tam nádherná ❤ xx

    Simona | l i v e i n f o x w o r l d

    OdpovědětVymazat
  2. To je krása, moc díky za tipy! :) V Táboře jsem ještě nebyla, tak přidávám na svůj list. Super fotky ♥

    OdpovědětVymazat
  3. Veľmi peknučké fotky ten kameň čo vyzerá ako niekoho riťka ma pobavil haha :D
    partofnicol.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat
  4. Krásný fotky, my měli v jižních čechách taky minidovču :)
    Sarushef blog

    OdpovědětVymazat
  5. Krásné fotky, jižní Čechy jsou moc hezké :)

    OdpovědětVymazat
  6. Jižní Čechy společně s Šumavou nejradši z celé ČR. Fotky jsou nádherné, musím tam zas někdy jet ;)

    OdpovědětVymazat
  7. cervena lhota je nadherna. zatim jsem ji teda videla jen na fotkach ale snad si ji nekdy i vyfotim nazivo :) cechy jsou na vyletovani stejne nejlepsi. kam se hrabe cizina :)

    OdpovědětVymazat
  8. Krásné fotky, místa a to prostředí, fakt nádhera... :) Takové články mám ráda

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.