pondělí 13. listopadu 2017

Staň se i ty Ježíškovým vnoučetem.


Dnes bych vám chtěla představit skvělý projekt, v jehož středu stojí moje úžasná prázdninová kolegyně Olinka z Českého rozhlasu. Právě v její hlavě vznikl totiž asi před rokem úžasný projekt Ježíškova vnoučata, který se letos pod záštitou Českého rozhlasu rozrostl do neskutečných rozměrů. 

V pondělí ve 13 hodin byl projekt odstartován ve velkém a Ježíškova vnoučata (kterými se můžete stát snadno i vy) mohla začít plnit malá nebo velká (ale hlavně krásná) přání osamělým babičkám nebo dědečkům, kteří žijí v domovech pro seniory nebo v podobných zařízeních. 

Skrze tento článek bych vám proto chtěla tento projekt představit, a pokud jste o něm ještě neslyšeli, určitě se podívejte na jeho webovky. Právě tam totiž najdete seznam přání osamělých babiček nebo dědečků, kteří si kromě zdraví přejí třeba ponožky, deskové hry nebo i něco většího. 

Věnujte dárek nebo zážitek


Věnovat můžete skrze Ježíškova vnoučata jak dárek, tak třeba zážitek. Minulý rok si třeba jedna babička přála jízdu na motorce a to se jí taky splnilo. Zvláště teď před Vánocemi je ideální čas k tomu, aby se člověk zamyslel nad tím, co je skutečně důležité a alespoň na chvíli myslel na druhé. Ty, kteří jsou osamělí a naši pomoc potřebují.

Je neskutečné, kolik dobrých lidí se do projektu za těch několik hodin, co byl projekt spuštěn, zapojilo. Za pouhých 9 hodin se začalo plnit asi 2300 přání, což je asi 93 % z celkového počtu. A dvě už jsou dokonce splněná! Právě teď zbývá už jen 163 přání, které můžete pomoci splnit (ale stále přibývají další a další).

Koukněte na webovky - třeba najdete babičku a dědečka, kteří bydlí ve stejném městě jako vy. A kdo ví? Třeba v projektu najdete babičku nebo dědečka ze stejného města, jako jste vy, které/mu uděláte radost třeba jen tím, že si za ní/m půjdete popovídat a vezmete s sebou čokoládu. 

Z vlastní zkušenosti vím, že lidem v domovech a podobných zařízeních totiž často chybí lidský kontakt, který nic nestojí a pro tyto lidi je velmi důležitý. I maličkost totiž může osamělým babičkám a dědečkům rozzářit život. Tak jim ho pojďme udělat hezčí! 


3 komentáře:

  1. Je to krásný projekt ♥ staré lidi potěší opravdu cokoliv ♥ taky mrknu na něco, co bych mohla splnit :)
    Petra | www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Bože to je super nápad a ten projekt se mi moc líbí. Neslyšela jsem o něm a jsem moc ráda, že jsi o tom napsala. Jdu se mrknout na webovky :)
    Inspiration by Linda

    OdpovědětVymazat
  3. Až jsem se skoro rozbrečela, moc hezké. Už jsem často četla o dětěch z dětských domovů, jak píšou ježíškovi a také je to organizace, která se snažím díky lidem jim ta přání plnit. O tomto slyším prvě a je to úžasný nápad, určitě se na webovky podívám. Všichni furt myslí na děti, ale na starší lidi se zapomíná... Dokonce jsme teď byli s přítelem na LDN za jeho babičkou a já si vzpomněla, jak jsme tam kdysy ve vánočním čase byli se školou jim dát věci, co jsme ve škole vyrobili a neskutečně se mi po tom zastesklo a chtěla bych něco takového znovu udělat, ale sama z vlastní iniciativy... :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.