pátek 8. prosince 2017

Jak na adventní věnec


Sice už se blíží 2. adventní neděle, ale určitě se mezi vámi najdou i ti, kteří si adventní věnec ještě nestihli vyrobit. A právě pro ty z vás tu mám návod, jak si takový věnec na poslední chvíli vyrobit. Tentokrát jsem vsadila spíše na přírodní tón, takže se nemusíte bát, že byste doma tyto potřeby neměli! Navíc je to vážně jednoduché, takže to zvládne každý.




CO BUDETE POTŘEBOVAT: 

- polystyrenový kruh na věnec
- 4 svíčky a podklady pod ně
- ozdoby, které chcete na věnec použít (sušené pomeranče, jablka, skořici, badyán, baňky)
- tavící pistoli
- zahradní kleštičky na stříhání větviček
- drátek
- a samozřejmě větvičky

POSTUP

Nejtěžší je pro mě vždycky začít. Drátek si vždycky upevním do polystyrenu a větvičky omotávám drátkem. V tomto kroku je úplně jedno, kolik drátku spotřebujete - samozřejmě se snažím vždycky spotřebovat drátku co nejmíň, abych ho pak nemusela složitě ukrývat :D. Pokud vám ale větvičky budou padat, nebo nebudou držet, omotejte kruh klidně víckrát.

Nejlepší je už tady připevňovat malé větvičky, bude se vám s nimi lépe pracovat. Nedá vám to taky takovou práci větvičky připevnit a nebude vám to trvat tak dlouho.


Jakmile mám celý kruh několikrát obmotaný větvičkami, přichází na řadu tavící pistole, kterou lepím malé větvičky na zbylá bílá místa nebo tam, kde je ještě vidět drátek.

Po tom, co věnec dolepím a dodělám, už přichází na řadu zdobení. Jak už jsem zmínila výše, letos jsem se držela spíš přírodních tónů. Všechny komponenty, které jsem chtěla použít, jsem si nejprve rozložila na věnec, a až potom je pistolí připevnila.


Vyráběli jste letos věnec vy? 

4 komentáře:

  1. Krásný věnec, ve jednoduchosti je krása ♥ já dělám věnce pravidelně každý rok :)
    Petra z blogu www.mygoldenmind.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Já věnce nevyrábím žádný rok, ale jinak mám dekorace všemožného typu moc ráda :-) ale moc ráda na ně koukám u ostatních, tento je fakt nádherný!
    All my cosmetics

    OdpovědětVymazat
  3. Téééda! Věnec je naprosto krásný! Já letos dostala věnec od kamaráda, ale útoky mého syna z něj udělali jen takovou ozdobu na stůl:-)).

    Měj se krásně a užívej předvánoční čas!

    Papa ByGabra

    http://www.bygabra.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Moc se ti povedl :) Také jsem letos dávala článek na adventní věnec, který jsem pojala trochu netradičně :)

    WantBeFitM

    OdpovědětVymazat

Děkuji za komentář ♥.